Krim, 25.9.2021: 2. turnir do 13 in do 19 let
Ta vikend je turnir potekal v naši domači dvorani na Galjevici. Zasedba našega kluba je bila številčna, pa tudi zelo uspešna. Najprestižnejše zlato smo osvojili pri dekletih do 19 let, kjer je navkljub utrujenosti prepričljivo slavila Špela. Tudi Tinkara se je proti precej starejšim nasprotnicam borila dobro in zmagala v svoji predskupini. Lepe tekme sta prikazala tudi Bor in Matic.

V kategoriji do 13 let sta najboljšo uvrstitev dosegla Nina in Arne, ki sta bila posamično sedma, zelo pa se je izkazal tudi Žiga, ki je upravičil vlogo favorita v B skupini in ob lepih tekmah zasluženo osvojil zlato. Več zmag so nanizali tudi Marcel, Nejc in Tit in vsi popravili svoje najboljše uvrstitve do sedaj. Nastopili smo tudi v mešanih dvojicah, Žiga, Fiona in Nina so vsi uspešno prestali skupinski del in si na koncu zasluženo delili 5. mesto.

BK Olimpija se je izkazal tudi z odlično organizacijo, starši in igralci so pomagali, da je bilo tekmovanje navkljub izjemni množičnosti izvedeno gladko in hitro, nazadnje pa smo se izkazali še z lepimi praktičnimi nagradami za najboljše.

Rezultati

Medvode, 8.5.2021: Državno prvenstvo do 11 in do 17 let
Po dolgotrajnem premoru smo le dočakali prve tekme tudi za kategoriji do 11 in do 17 let. S smejočih obrazov nastopajočih je videti, da smo vsi skupaj komaj pričakovali začetek treningov pred nekaj tedni in še bolj začetek tekem.
Za najmlajšo kategorijo in kadete se je v Medvodah, v organizaciji domačega kluba BK Medvode odigralo državno prvenstvo.

Badmintonski klub Olimpija so v kategoriji do 11 let zastopali, lahko rečemo uspešno zastopali, Tit, Marcel, Lučka in Nina, saj je vsak od njih zmagal vsaj eno tekmo. Dekleti pa sta si priborili vsaka po 3 medalje, Lučka pa še pokal za zmago v mešanih dvojicah skupaj z Dinom (BK Medvode).

V kategoriji do 17 let sta nastopili Tinkara in Špela. To je bil Špelin zadnji nastop na turnirju v kadetski kategoriji, ki ga je zaključila zelo uspešno. Z Lino (BK Medvode) sta postali državni prvakinji pri dekletih dvojice in z Žigom (BK Medvode ) državna prvaka v mešanih parih.

Rezultati
Državno prvenstvo do 11 let: Lučka 1.mesto mešane dvojice, 2.mesto posamezno, Nina in Lučka skupaj 3.mesto pri deklicah dvojice, Nina 3.mesto posamezno in 3.mesto v mešanih dvojicah s Timom Bregarjem (BK Mengeš).
Državno prvenstvo do 17 let: Špela 2x državna prvakinja

Medvode, 6.-7.1.2021: 64. Člansko DP
Prvi turnir v letu 2021 je bilo člansko državno prvenstvo v 64. izvedbi.

Z udeležbo in rezultati tekmovalcev Badmintonskega kluba Olimpija smo lahko nadvse zadovoljni. Naša najstarejša predstavnika, seniorja g. Brane in ga. Vita (državna prvakinja že v sedemdesetih letih), sta dokazala, da je badminton šport za prav vse generacije.

Naši trije tekmovalci pa so prav vsi dosegli vsaj eno medaljo. Maruša dve srebrni: v mešanih (z Domnom, BK Branik) in ženskih dvojicah (s Tajo, BK Medvode), Gregor in Špela pa skupaj bronasto v mešanih dvojicah.

Rezultati: Maruša 2. mesto mešane in ženske dvojice, Špela in Gregor 3. mesto mešane dvojice

Medvode, 18.-19.9.2020: 3. AB Turnir
Letos se po dolgem zimsko-spomladansko-poletnem tekmovalnem premoru veselimo vseh pravih, turnirskih tekem.
Tokrat so igrali člani v Medvodah, v organizaciji BK Medvode, v razmerah, ko je uporaba mask in razkuževanje obvezno, gledalci pa Tournament software spremljajo na daljavo.

Naši trije tekmovalci so igrali tekme posamezno (Špela na A turnirju in Gregor na B turnirju), dvojice (Maruša in Špela in Gregor z Majem, BK Ljubljana) in mešane dvojice (Gregor in Špela in Maruša in Domen, BK Branik, vse na A turnirju).
Dobre igre, ki so jih pokazali igralci kažejo tudi, da po uspešnem obdobju treningov napreduje tudi tekmovalni pogon.

Rezultati: Gregor 3.mesto posamezno B, Maruša in Špela 3. mesto dvojice A in še tri četrtfinala.

Mirna, 11.-13.9.2020: 26. TEM Slovenia Junior International
Prejšnji vikend je na Mirni v organizaciji BK Mirna potekal 26. TEM Junior International.
Turnirja, ki šteje za svetovno mladinsko lestvico, sta se udeležili naši Maruša in Špela, ki sta nastopili v vseh treh disciplinah. Posamezno, mešane dvojice sta igrali v parih, Maruša z Mihom (BK Branik) in Špela z Rokom (BK Medvode), ter skupaj v ženskih dvojicah. Turnir je potekal v prilagojenih proti “Covid-19” pogojih. Takorekoč brezstično ;).
Vse pohvale ekipi BK Mirna, ki je poskrbela za odlično organizacijo.

Rezultati: Maruša je posamezno zabeležila dve zmagi, skupaj s Špelo pa še eno v ženskih dvojicah.

Ljubljana, 5.9.2019: Igralci Badmintonskega kluba Olimpija že pridno trenirajo. Bi se igri s pernato žogico pridružil tudi ti?

Badmintonski klub Olimpija vpisuje nove člane, dekleta in fante od drugega do petega razreda. Informacije Maja Pohar Perme, 041 351 844 ali mail info@badminton-olimpija.com.

Maribor, 8.2.2020: 2. Turnir do 11 let v sezoni 2019/2020
Medtem, ko igralci Badmintonskega kluba Olimpija, od najmlajših do najstarejših, izpopolnjujemo badmintonsko znanje na pripravah med šolskimi počitnicami, se spomnimo nastopa na 2. turnirju do 11 let v Mariboru, v organizaciji BK Branik.

Tokrat so tekmovali: Žiga, Arne, Fiona, Nina, Neja in Lučka. Vsi so igrali v boljši skupini, vsak je kaj zmagal, naslednjič bo pa še bolje. Lučka in Jure (BK Ljubljana) pa sta osvojila tudi bronasto medaljo v mešanih dvojicah.

Rezultati: Tretje mesto Lučke, skupaj z Juretom (BK Ljubljana), v mešanih dvojicah.

Maribor, 1.2.2020: 63. Državno člansko prvenstvo 2020, dvakrat tretje mesto za Badmintonski klub Olimpija
Letos so na državnem članskem prvenstvu nastopili trije mladinci Badmintonskega kluba Olimpija: Gregor, Maruša in Špela.

Tokrat je državno prvenstvo potekalo v dvorani Lukna v Mariboru. Po celoletnih nastopih na AB in mednarodnih turnirjih je državno prvenstvo vrhunec sezone na badmintonskih poljih v Sloveniji.

Maruša in Špela sta dosegli tretje mesto v ženskih dvojicah, Maruša pa tudi tretje mesto v mešanih dvojicah skupaj z Domnom (BK Branik). V mešanih dvojicah sta se Špela in Gregor uvrstila v četrtfinale (med 8 najboljših), kjer sta v tesnem boju izgubila v treh setih proti kasnejšima finalistoma. Gregor je še posebej navdušil v igrah posamezno. S soigralcem Majem (BK Ljubljana) pa sta se uvrstila v četrtfinale moških dvojic, kjer sta tudi po treh setih izgubila z letošnjima državnima prvakoma.

Čestitke vsem dobitnikom medalj in pohvala Badmintonski klub Branik za odlično organizacijo.

Rezultati: Tretje mesto Maruše in Špele v ženskih dvojicah in tretje mesto Maruše z Domnom (BK Branik) mešanih parih.

Ravne, 11.1.2020: Badmintonček - Badmintončica 2020
Na mednarodnem otroškem festivalu badmintona Badmintonček - Badmintončica 2020 so to soboto, 11.1.2020 na Ravnah tekmovali tudi mladi igralci BK Olimpija: Lučka, Neja, Nina, Arne, Patrik, Peter in Tristan.

Konkurenca je bila številčna, saj je skupaj nastopilo 93 otrok iz Avstrije, Hrvaške, Slovaške in Slovenije. Vsem igralcem čestitamo za pogumen nastop na badmintonskem igrišču.

Dekleti Nina in Neja pa se vračata tudi z najžlahtnejšima medaljama, saj sta v kategoriji deklice do 11 let B odigrali kar Olimpijin finale.

Rezultati

Ljubljana, 31.12.2019: Srečno, zdravo in uspešno 2020
Vsem badmintonistom širnega sveta v letu 2020 želimo veliko dobrih, uspešnih in zabavnih iger, Badmintonski klub Olimpija.

Ljubljana, BIT, 21.9.2019: 1. turnir do 19 let v sezoni 2019/20

Na 1. turnirju do 19 let v sezoni 2019/20, ki je potekal v organizaciji Badminton kluba BIT, so naši trije mladinci na bronasto soboto dosegli tri tretja mesta. Gregor je igral posamezno in dvojice z Majem (BK Ljubljana). V polfinalu, kamor se je fantovska dvojica prebila iz skupine B, sta proti zmagovalcema TEM Junior pokazala prav zabavno igro, ki bi se kaj hitro lahko končala v njuno korist. Na koncu sta zasedla tretje mesto in dokazala, da jima odgovarja zabavna, hitra in samozavestna igra.

Maruša in Špela sta v igrah dvojic, ki so tokrat pokazale kar precej izenačeno dnevno formo, zasedli tretje mesto po obračunih setov, saj je med najboljšimi tremi vsaka dvojica izgubila po eno tekmo.

Špela je tudi posamezno dosegla tretje mesto.

Mirna, Mokronog, 13.9.2019: TEM Slovenia Junior International 2019 in 24. TEM Youth Slovenia

Na Mirni se je od 13. do 15.9.2019 odvijal največji mednarodni mladinski turnir v Sloveniji. Slovenske barve so poleg ostalih zastopali tudi Gregor, Maruša in Špela. Gregor in Špela sta bila boljša od avstrijskega mešanega para in si priigrala uvrstitev med 16 najboljših.

Hkrati je v Mokronogu potekal tudi turnir za mlade, na katerem je nastopila Tinkara. Zabeležila je eno zmago posamezno in eno v dvojicah z Ano (BK Medvedgrad).

Začelo se je novo šolsko leto in testiranje rezultatov poletnih treningov.

Ljubljana, 5.9.2019: Igralci Badmintonskega kluba Olimpija že pridno trenirajo. Bi se igri s pernato žogico pridružil tudi ti? Pridi v dvorano Krim na Galjevici v sredo, 11.9.2019 ob 16.30.

Badmintonski klub Olimpija vpisuje nove člane, dekleta in fante od drugega do petega razreda. Informacije Maja Pohar Perme, 041 351 844 ali mail info@badminton-olimpija.com.

Gniezno, 3.9.2019: Prvi teden v septembru se v Poljskem Gnieznu odvija Evropsko prvenstvo do 17 let, ki se ga udeležuje tudi Špela. Na prvenstvu najprej poteka ekipno tekmovanje držav udeleženk, ki je sestavljeno iz petih disciplin, vsak igralec pa lahko nastopi največ v dveh disciplinah.

V ekipnem delu je bila Slovenija v skupini 1, kjer je zmagala proti Cipru in izgubila proti Švedski ter Rusiji in tako zasedla tretje mesto v skupini. Zmagovalci turnirja so Danci, ki so v finalu premagali ekipo Srbije. Na tretjem mestu sledita Ukrajina in Rusija.
Rezultati

Sledi posamični del turnirja, kjer bo Špela nastopila v vseh treh disciplinah. Začela bo s tekmo posamezno, sledijo mešane dvojice, kjer bo igrala z Nikom ter dekleta dvojice z Lino.
Rezultati

Foto: BZS

Mirna, 8.6.2019: Državno prvenstvo do 11 let - 4 medalje za naše najmlajše
Ob poletni temperaturi v dvorani ter prijazni pogostitvi in organizaciji domačega kluba, BK Mirna, so na koncu serije državnih prvenstev prišli na vrsto še najmlajši, v kategoriji do 11 let. Za BK Olimpija so nastopili: Fiona, Lučka, Peter, Tinkara in Žiga. Za večino je bilo to prvo državno prvenstvo. Vsi so pokazali, da se pridno in hitro učijo abecede badmintona, saj so nas navduševali z zanimivimi in napetimi igrami.

Rezultati: Peter je prav na državnem prvenstvu dosegel svoje prve pokalne stopničke. Z Juretom, BK Ljubljana, sta osvojila tretje mesto pri dečkih dvojice. Tinkara pa je po celoletnem vodstvu na lestvici pri deklicah do 11 let, postala dvakratna državna prvakinja (posamezno in pri deklicah dvojice skupaj z Lano, BK Mirna) in podprvakinja v mešanih dvojicah skupaj z Maticem, BK Medvode.
Rezultati

Lendava, 25.5.2019: Državno prvenstvo do 17 let - Maruša in Špela ponovno zlati v dvojicah do 17 let, Špela zmagovalka posamezo
Po uspehu naše dekliške dvojice v kategoriji do 19 let, smo nestrpno pričakovali še Marušine in Špeline tekme v kategoriji do 17 let.

V sončno Lendavo, k organizatorju BK Lendava, se je odpravila ekipa naših igralk in glasni navijači.

V mešanih dvojicah je Maruša skupaj z Mihom, BK Branik osvojila tretje mesto. Špela in Nik, BK Mirna, pa sta tekmo v četrtfinalu izgubila proti kasnejšima finalistoma.

Špela je s tekmovanjem posamezno začela v skupini, kjer je nadigrala obe tekmici že v skupini, za medalje in najbolj žlahtno medaljo, pa še tri večne tekmice. S tem rezultatom je osvojila tudi pokalno lestvico do 17 let.

Ampak odličnih rezultatov in prvih mest še ni bilo konec. Naši dekleti sta uspešno preskočili vse ovire do finala, kjer sta se pomerili s sestrama Tajo in Lino, BK Medvode. Z nekaj sreče in po nadvse napeti tekmi, sta zmagali v treh setih, ki so se vsi končali po podaljšanih igrah. Čestitke vsem dekletom za odlično tekmo.

Rezultati: dve zlati in bronasta za igralki BK Olimpija.
Rezultati

Medvode, 19.5.2019: Državno prvenstvo do 13 in do 19 let - Maruša in Špela sta državni prvakinji v najvišji mladinski kategoriji


Državnega prvenstva do 13 let in do 19 let, ki je potekalo v Medvodah, so se igralci Olimpije udeležili takoj po mednarodnem članskem turnirju Slovenia International, v vedno odlični organizaciji BK Medvode.

Tinkara je igrala do 13 let posamezno in mešane dvojice z Maticem, BK Medvode. V kategoriji do 19 let so nastopili Gregor, posamezno in mix s Špelo, Ian posamezno in dvojice s Tejem, BK Medvode, Maruša dvojice s Špelo in mix z Domnom, BK Branik ter Špela v vseh treh disciplinah.

V boju za medalje mešanih dvojic sta nastopila Maruša z Domnom, Gregor in Špela pa sta nesrečno izpadla v četrtfinalu. Maruša in Domen sta kljub dobri igri izgubila v finalu in si tako priigrala srebrno medaljo.

Posamezno sta se naša igralca srečala v četrtfinalu, boljši je bil Ian, ki je osvojil tudi tretje mesto posamezno. Pri dekletih je Špela v finalu klonila proti dve leti starejši nasprotnici.

V dvojicah sta Ian in Tej, BK Medvode, izgubila po zelo napeti tekmi, ki je bila njuna poslovilna v mladinskih kategorijah in ostala v četrtfinalu. Maruša in Špela pa sta postali državni prvakinji v najstarejši mladinski kategoriji.

Rezultati: Maruša in Špela zlata medalja v dvojicah, Maruša in Domen, BK Branik srebrna v mixu, Špela srebrna posamezno in Ian bron posamezno.
Rezultati

Prevalje, 11.5.2019: Državno prvenstvo do 15 let - 2 drugi mesti za Špelo
Serija državnih prvenstev v mladinskih kategorijah se je začela s kategorijo do 15 let. Na Prevalje so se odpravili Bor, Matic in Špela.

Organizator BK Karizma je pripravil svečano otvoritev z mimohodom ekip. Skoraj vse tekme so sodili sodniki Badmintonske zveze Slovenije. Gledali smo lepe tekme naših igralcev. Bor in Matic, sicer mlajša v kategoriji, sta nastopila posamezno in skupaj v dvojici. Špela pa je igrala vse tri discipline, posamezno, dvojice z Lino, BK Medvode in mešane dvojice z Anelom, BK Lendava. Z Anelom sta izločila prve nosilce, pa žal v napetih treh setih s podaljšanimi igrami izgubila v četrtfinalu. V finalih posamezno in dvojice dekleta so bile v treh setih tokrat uspešnejše nasprotnice, vendar smo v močni konkurenci vseeno lahko zadovoljni z dvema srebrnima medaljama.

Rezultati: dve srebrni za Špelo.
Rezultati

Mirna, 23. 9. 2018: Prvi mladinski turnir v novi sezoni se je odvil na najboljši možen način – Maruša in Špela sta bili finalistki posamezno, nato pa še skupaj zmagali dvojice.

Na prvem letošnjem turnirju do 17 let smo imeli dve predstavnici, vsaka od njiju je imela pred seboj težko nalogo. Maruša je morala upravičiti položaj prve favoritinje, kar je, posebej ob nevarnih mladih dekletih, vedno težek zalogaj. Špela je po drugi strani morala dokazati, da se z dve leti starejšimi tekmicami lahko povsem enakovredno kosa in jih na koncu tudi premaga. In tokrat je obema naloga lepo uspela. Suvereno sta se uvrstili v finale, kjer je v treh setih slavila Maruša.

V dvojicah je bilo zaradi sorazmerno slabe udeležbe zanimivo le finale, kjer so se dekleta prvič pomerile v novih kombinacijah – sestri Pipan sta izzvali Olimpijino dvojico. Za končno zmago naših so bili potrebni trije seti.
Rezultati

Talinn, 7.-16. 9. 2018: Na letošnjem evropskem mladinskem prvenstvu v Estoniji je naš klub imel kar dva predstavnika – Iana in Marušo.

Po vrsti let reprezentančne suše je naš klub znova prispeval dva odločilna reprezentanta na evropskem mladinskem prvenstvu: Ian je na prvenstvo odšel kot naš najboljši mladinec in prvi nosilec (!) v mešanih dvojicah, za Marušo je bilo tekmovanja predvsem pomembna učna izkušnja, saj bo v mladinski kategoriji še dve leti in je tako bila med najmlajšimi.
V ekipnem delu so naši premagali Ciper in zabeležili tesna poraza proti Irski in Avstriji.
Tekme slovencev

V posamičnem delu se je odlično odrezal predvsem Ian, ki se je tako pri moških posamezno kot tudi v mešanih dvojicah uvrstil med 32 najboljših.
Tekme slovencev

Ljubljana, 30. 8. 2018: Badmintonski klub Olimpija vabi k vpisu dečke in deklice od 1. do 5. razreda. Treningi so ob sredah 16:30-17:30 in ob četrtkih 17:30-18:30 v Športni dvorani Krim na Galjevici, začnemo v sredo, 12.9.2018. Dodatne informacije in prijave na info@badminton-olimpija.com ali 041 351 844 (Maja).

rezultati DP U11 in U17

Medvode, 26. 5. 2018: Obdobje državnih prvenstev je doseglo svoj višek v soboto, ko sta bili na sporedu prvenstvi do 11 in do 17 let. Začelo se je z mixi. V kategoriji do 11 let je Tinkara moči združila z Maticem Cerarjem. Uvrstitev v polfinale je bila pričakovana, čeprav na trenutke zelo težka, v polfinalu pa smo bili priča napeti tekmi proti dvojici Škrlj/Litrop. Po razburljivi zmagi v podaljšku prvega seta sta Tinkara in Matic tekmo uspela obrniti v korist v dveh setih. Žal se v finalu zgodba ni ponovila, Tinkara in Matic sta celo tekmo nekoliko zaostajala in priključka nista uspela uloviti.
V mixih do 17 let smo bili žal priča medsebojnemu obračunu v polfinalu, kjer sta po napetih treh setih Gregor in Špela morala priznati premoč nasprotnikov. Maruša in Miha Masten sta v finalu začela zelo dobro in s kontrolirano igro zmagala prvi set. V nadaljevanju sta narekovanje tempa nekoliko preveč prepustila nasprotnikom in na koncu izgubila v napetem tretjem setu.
Sledile so tekme posamezno. Tu se je izkazala predvsem Špela, ki je v četrtfinalni tekmi v napetih in izčrpljujočih treh setih ugnala Tajo Pipan. Za Marušo je bilo tokrat breme favoritinje pretežko, v četrtfinalu se je morala posloviti proti zanjo neugodni nasprotnici Anji Jordan. Špela je proti Nike Brajkovič pokazala lep odpor, a žal (tudi zaradi utrujenosti) prave možnosti za zmago ni bilo videti. Nekaj smole v žrebu je imel Gregor, ki je že v četrtfinalu naletel na edinega nepostavljenega favorita, Miho Mastena. Tekma je bila izenačena, a je v obeh drugih polovicah setov Masten prevzel pobudo in Gregorju se ni uspelo približati podaljšku. Na tekmovanju so nastopili še Andraž, Peter in Sacha, a se niso uspeli prebiti čez skupinski del.
Nazadnje so bile na vrsti še dvojice. Tu smo imeli nekaj smole v žrebu (Špela je že v polfinalu naletela na Marušo, Gregor ni uspel dobiti enakovrednega partnerja), a žreb seveda ni bil pomemben za naši dve glavni orožji - Marušo in Tinkaro. Obe sta bili glavni favoritinji za zmago (Maruša do 17, Tinkara pa do 11 let) in obe sta svojo vlogo tudi upravičili. Pot do zlata seveda nikoli ni lahka in zagotovo je še težje v situacijah, ko bi bila srebrna medalja razočaranje. V obeh finalih smo tako bili priča trem setom, a obakrat tudi končnemu slavju naših. Čestitamo!!!

rezultati DP U15
rezultati DP U19

Maribor, 20. 5. 2018: Po lepih srebrnih predstavah Iana in Maruše na državnem prvenstvu do 19 let (Ian je bil drugi v singlih, Maruša pa kar v vseh treh disciplinah), je Špela prinesla prve zlate medalje v letošnji sezoni. In to kar tri!
Začela je v mešanih dvojicah, kjer sta z Anelom tako polfinale kot tudi finale zmagala v neizmerno napetih treh setih. V odločilnih točkah podaljškov je bila zbranost in sreča tokrat na njuni strani. Nadaljevalo se je s singli, kjer je Špelo po nekaj suverenih zmagah (nekoliko bolj naporno je bilo le v četrtfinalu proti Zoji Novak) čakala njena večna tekmica, Anja Jordan. Po velikem razočaranju na lanskem državnem prvenstvu in precej prepričljivem porazu na marčevskem domačem turnirju je Špela tokrat stvari vzela v svoje roke. Tekmo je z zbrano in taktično pametno igro končala v dveh prepričljivih setih. Čeprav je odigrala še osem tekem, so Špelo čakale še dvojice. Tudi tokrat je bila najbolj napeta tekma proti Anji in Zoji, a Špela in Lina sta finale zopet uspeli obrniti v svojo korist v dveh setih brez podaljškov.

rezultati

Rishon Le zion, 17. 3. 2018: V svojem zadnjem letu nastopanja v mladinski kategoriji se Ian redno udeležuje mednarodnih tekmovanj za mladinsko svetovno lestvico (Junior Circuit). Pri tem je nanizal še nekaj lepih zmag, a tudi porazov, ki so preprečili vidnejšo uvrstitev.
Na turnirju v Izraelu je najprej v treh izenačenih setih klonil proti Špancu Cardoni, nato pa vse svoje moči usmeril v mešane dvojice.
S Petro Polanc sta najprej v izenačeni igri premagala izraelsko-bolgarsko navezo, nato pa suvereno zmagala četrtfinalno tekmo proti Poljakom, kar je Ianu prineslo njegovo prvo uvrstitev na stopničke na turnirjih tega nivoja.
Naslednji izziv Iana čaka še naslednji teden v Grčiji.

rezultati

Ljubljana, 10. 3. 2018: Ponovno smo organizirali turnir do 15 in do 19 let, tokrat tretji po vrsti v letošnji sezoni. Na 15-ki je naš klub zastopala zgolj Špela, ki je pričla po svojo tretjo zaporedno zmago v letošnjem letu. Žal se ni izšlo vse po načrtih - vse do finala Špela ni imela niti ene enakovredne tekmice, nato pa je zaradi prevelike želje v finalu proti Anji Jordan povsem pogorela. Precej podobna je bila tudi zgodba pri dekletih do 19 let: do finala le preproste tekme, nato pa Marušin boj proti veliki nasprotnici Nike Brajkovič. Tudi Maruši na koncu zmaga ni uspela, pa vendar smo bili po tem finalu precej bolj navdušeni - Maruša je po medlem prvem setu zaigrala precej bolje in celo kondicijsko nadigrala Nike, zmanjkalo ji je le nekaj malega športne sreče. Vsekakor se lahko upravičeno veselimo naslednjega dvoboja. Na moškem turnirju do 19 let smo imeli tri zastopnike. Gregor je najprej vzel veselje Trojanšku (ta je po izgubljeni tekmi odšel kar domov), nato pa pognal nekaj strahu v kosti Mastenu, a vseeno moral priznati premoč. Manj smo uživali ob pogledu na Ianovo igro - že v prvem kolu je precej klavrno klonil proti sicer dobro razpoloženemu Lesničarju. Navkljub razočaranju sta fanta nato na strani poražencev jasno pokazala, da tja ne sodita, in končala na končnem 9. in 10. mestu. Naš tretji tekmovalec je bil Jakob, ki je tokrat sploh prvič zaigral na tekmovanju do 19 let. Navdušil je z lepo igro in z napeto zmago proti Nejcu Kuharju. V dvojicah sta nastopili le dekleti. Medtem ko je Maruša tokrat združila moči z Nike in dosegla lepo zmago v najvičji kategoriji, se Špelin dan ni in ni želel polepšati - že v drugo je morala priznati poraz Anji Jordan. Tekmovanje je bilo zaradi velikega števila nastopajolih izjemno intenzivno, tekme so se brez vsakršnega odmora na vseh devetih igriščih vrstile vse do devete ure zvečer.

rezultati
 

Ljubljana, 3. in 4. 2. 2018: Letos smo se po dolgem času lotili organizacije državnega članskega prvenstva, 61. po vrsti. Nastopilo je 7 naših igralcev: Nejc, Žiga, Ian, Gregor, Ana, Maruša in Špela. Po začetnem, precej obupanem porazu Žige in Špele sta precej bolje zaigrala Nejc in Maruša in v dveh tesnih setih izločila dvojico Cerkovnik/Cerkovnik. Lepe možnosti sta imela tudi v nadaljevanju, Nejc je igral odlično, Maruša pa je navkljub nategnjeni hrbtni mišici prikazala požrtvovalno igro. Žal je v tesni tekmi za polfinale proti Mirnčanoma Šemrov/Bajuk zmanjkalo nekaj sreče. Nadaljevali so fantje s singli, kjer je Ian nekoliko pretesno izločil Mikliča, nato pa pričakovano izgubil proti prvemu nosilcu Ivaniču. Podobno Gregor v tekmi proti drugemu nosilcu Krapežu ni dobil priložnosti za kaj več kot nekaj dobrih točk. Tudi Žiga nas žal ni presenetil z zmago proti Jerčinoviču, tako da so bili vsi upi položeni v Nejčevo igro. Ta je najprej v lepi tekmi izločil Domna Laznika, nato pa se spopadel z Martinom Cerkovnikom. Po medli igri v prvem setu je Nejc zaigral precej bolje in imel lepe možnosti za zmago v drugem, a mu je v zaključku seta zmanjkalo predvsem samozavesti. V ženskih singlih je zaigrala le Ana, prikazala lepo igro in vzela set Niki Arih, a ji trenutna pripravljenost ni dovoljevala, da bi na tekmovanju pustila pomembnejši pečat. Zadnja priložnost za medaljo je bila v dvojicah. Potem, ko so se fantje pomerili med seboj, sta zmagovalca, Ian in Klemen Lesničar, precej prepričljivo izgubila proti Bajuku in Šemrovu. Več možnosti je bilo v ženskih dvojicah, kjer je Maruša tokrat zaigrala s Tajo Cerkovnik. Po lepi prvi tekmi sta z odlično igro vzeli prvi set Emi Cizelj in Jerci Bajuk. V nadaljevanju igra ni hotela steči, po izgubljenem drugem setu sta bili zopet bolj konkurenčni v tretjem, a je bilo za zmago žal premalo. Tekmovanje smo tako zaključili s tremi petimi mesti - Maruša v dvojicah in mixu z Nejcem ter Ian v dvojicah. Za kaj več bo potrebno počakati še kako leto.
Novi državni prvaki so postali: MIX: Miha Ivančič/Petra Polanc, MS: Miha Ivanič, ŽS: Kaja Stanković, MD: Mitja Šemrov/Matevž Bajuk, ŽD: Lia in Iza Šalehar.

rezultati (Forza U17)
rezultati (Forza Cup 18)
rezultati (2. turnir U17)

Medvode, 21. 1. 2018, Mirna 27. 1. 2018: Maruša je odlični bron na mednarodnem turnirju Medvode Forza cup potrdila še z zmago na 2. turnirju do 17 let. Še bolje nam gre v mixih, kjer je Maruša na Forzi osvojila zlato, na turnirju do 17 let pa sta bila Olimpijina kar oba finalna para. Na letošnji Forzi je najbolj izstopal Marušin rezultat, saj je prišla na tekmovanje skorajda brez ciljev v singlih in se le komaj izmuznila porazu v prvem kolu. V nadaljevanju je odigrala precej bolj zanesljivo tekmo proti Čehinji Klapalovi in nazadnje v odlični igri v treh setih strla Rusinjo Bychkovo. Po pričakovanjih je odlično zaigrala tudi v svoji paradni disciplini in z Miho Mastenom zasluženo osvojila zlato v mešanih dvojicah. To pa niso bile edine medalje na Forzi - Maruši sta se z bronom pridružili še Tinkara in Špela, Tinkara v singlih do 10 let, Špela pa v dvojicah do 14 let.
Prevlado v kategoriji do 17 let so naši igralci lepo potrdili tudi na Mirni. Maruša je v rahlo okrnjeni zasedbi osvojila tako single kot mixe. V mixu sta svoje znanje lepo prikazala tudi Gregor in Špela in ga potrdila z zasluženo uvrstitvijo v finale. Zelo lepo je zaigral tudi Gregor v singlih, saj je po tesnem porazu proti Ivančiču in zmagi proti Mastenu končal na tretjem mestu. Brez medalje je v singlih ostala le Špela, saj se ji je zmaga proti Zali Žuran izmuznila v podaljšku.

rezultati (liga)

Ljubljana, 6. 1. 2018: Izenačen, a neuspešen začetek v slovenski ligi

Prvi dan slovenske lige je prinesel veliko izjemno izenačen dvobojev. Prav vse tekme so bile končane z rezultatom 3:2, prepričljivega favorita letos ni videti. Ekipa Manpower Olimpija je zaigrala solidno, a žal neuspešno, saj je izgubila dvoboja proti Mirni in proti Braniku. Proti Mirni smo zmagali pri ženskah posamezno in v ženskih dvojicah, proti Braniku pa pri ženskah posamezno in v mixu. Tako so dolžniki ostali predvsem fantje, ki bodo morali nekako nadoknaditi zaostanek na naslednjem dnevu lige.

Ljubljana, 1. 1. 2018: Manpower novi sponzor BK Olimpija

BK Olimpija ima novega ekskluzivnega sponzorja - podjetje Manpower. Podjetje je del ManpowerGroup, ki je vodilno svetovno podjetje na področju zaposlitev in posredovanja dela. Vabljeni k obisku njihove spletne strani, kar je še posebej aktualno, če iščete novo zaposlitev. Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi še uspešneje dosegali visoko zastavljene cilje v letu 2018.


rezultati (U11)

Muta, 21. 10. 2017: Prvi letošnji turnir do 11 let je potekal na Muti. V "daljne kraje" sta se podala dva naša najmlajša - Tinkara Alič in Peter Perme. Tinkara je navkljub dejstvu, da je leto mlajša, v tej kategoriji zanesljiva nosilka, njen veliki cilj je uvrstitev na zmagovalni oder. V skupini je tako zanesljivo zmagala prve štiri tekme, nato pa v podaljšku izgubila proti Kaji Litrop in tako napredovala kot drugo uvrščena. Po lepi zmagi v četrtfinalu, je nato precej prepričljivo izgubila proti drugi Lendavčanki, Ivi Koša. Žal ji ni uspelo tudi v tekmi za tretje mesto, kjer jo je zopet ugnala Kaja Litrop. Kar Tinkari ni uspelo med posameznicami, ji je v dvojicah - skupaj z Anjo Blazina sta prepričljivo premagali štiri nasprotnice in se uvrstili v finale, kjer sta po napetih treh setih morali priznati premoč Lendavčankam. Pri dečkih do 11 let je nastopil Peter Perme, ki je novo sezono začel odlično, v skupini je zmagal kar štiri tekme, žal pa je po napeti igri le za par točk zgrešil tako želeno napredovanje iz skupine. Končna uvrstitev med 12 najboljših je navkljub temu zelo lep uspeh. Solidno je zaigral tudi v dvojicah, kjer je v paru z Juretom Blazino prav tako zasedel tretje mesto v skupini.


rezultati (U13 in U17)

Ljubljana, 7. 10. 2017: Na letošnjem prvem turnirju do 17 let je na Konexu nastopilo kar 7 naših igralcev in prav vsi so lahko zadovoljni s prikazano igro oziroma z rezultati. Najbolj je navdušil Gregor Alič, ki je v dvojicah osvojil svojo prvo zlato medaljo na državni ravni. Tokrat je zaigral z Blažem Smrkoljem in čeprav sta potrebovala nekaj časa za uigravanje in v skupini celo doživela poraz, sta takrat, ko je bilo najpomembneje, zaigrala odlično in zasluženo osvojila lovoriko. Z zlato medaljo v ženskih dvojicah se je Gregorju pridružila Maruša, ki je s Tajo trenutno nesporna kraljica dvojic, saj je pred 14 dnevi zmagala tudi v kategoriji do 19 let. Osvojili smo tudi nekaj nehvaležnih četrtih mest - Gregorju se je tretje mesto posamezno izmuznilo v podaljšku tretjega seta, tudi Špela v dvojicah ni bila tako zelo daleč od medalje. Špela je dosegla lep rezultat tudi v igri posamezno, kjer se ji je polfinale izmuznilo šele v tretjem setu, peto mesto pa je med dve leti starejšimi nasprotnicami seveda odličen uspeh. Na tekmovanju je nastopil tudi naš novi član, Andraž Pečovnik, ki se bo, sodeč po vloženem trudu na treningu, tudi sam v uspehih kmalu pridružil ostalim. V kategoriji do 13 let je pogumno nastopila Tinkara, ki je s svojimi devetimi leti vsekakor bila med najmlajšimi igralkami. Navkljub temu na tekmovanju ni igrala obrobne vloge - v obeh disciplinah se je prebila iz skupine, v singlih je končala med osmerico najboljših, v dvojicah pa je osvojila celo četrto mesto. Uspešno sta sezono otvorila tudi Bor in Maks, Bor je bil prepričljivo tretji v svoji skupini, Maks pa je krstni nastop v tej kategoriji okronal s prav tako uspešnim 4. mestom.


rezultati Člansko DP  

rezultati (DP U11 in U15)  

rezultati (DP U19)  

rezultati (DP U13 in U17)

Povsod, do junija 2017: Letošnja sezona se je za naš klub spet končala z izvrstno bero medalj z državnih prvenstev. Zbrali smo kar 11 medalj in tako vnovič pokazali, da smo majhen klub z vrhunsko kvaliteto dela, ki prav vsakemu igralcu omogoča, da maksimalno izkoristi svoj potencial. Na članskem državnem prvenstvu je po dolgem času nastopil Miha Šepec, trener naših tekmovalcev. Navkljub dejstvu, da mu žreb ni bil ravno naklonjen, je prepričljivo zmagoval tekmo za tekmo. V polfinalu je izločil najboljšega slovenskega mladinca Ivaniča, nato pa se je na začetku finalne tekme poškodoval, s čimer je bilo žal konec upov na državni naslov. Sledila so državna tekmovanja v mladinskih kategorijah. V najmlajši skupini smo imeli več igralcev, a realne možnosti za medaljo je imela tokrat le Tinkara, za ostale čas šele prihaja. Uspelo ji je v mešanih dvojicah, kjer je z Medvodčanom Cerarjem osvojila bron. V kategoriji do 13 let smo največ pričakovali od Špele, ki je letos prepričljivo kraljevala v tej starostni skupini. Svojo premoč je potrdila v dvojicah z Lino, žal pa ji ni uspelo pri posameznicah. Tehnična premoč ji tokrat ni pomagala, v pretirano napeti igri je po razburljivi igri morala priznati zmago nasprotnici. Podobno se je v kategoriji do 15 let godilo Maruši. Tudi ona je v tekmovanje vstopala kot favoritka, a na koncu zlato odnesla le v ženskih dvojicah, medtem ko so jo v finalu posameznic izdali živci. Medalje v vseh treh disciplinah so seveda odličen dosežek, a upoštevajoč Marušine zmožnosti je eno samo zlato vseeno pustilo grenak priokus. V kategoriji do 17 let zaradi poškodbe ni nastopil Ian, sicer letošnji zmagovalec v tej kategoriji. Tako sta medalje napadala le Maruša in Gregor, dve srebrni medalji sta za Marušo kar lep uspeh, pri tem je navdušila predvsem z dobro igro v mešanih dvojicah. V kategoriji do 19 let so letos za barve Olimpije nastopali le mlajši igralci, zato je ena bronasta medalja pričakovan in zadovoljiv uspeh. Ob vseh medaljah z državnih prvenstev je potrebno izpostaviti tudi zmage v skupnem seštevku sezone, saj prav ta predstavlja kontinuirano dobre predstave naših igralcev: Nejc je osvojil 3. mesto med posamezniki v članski kategoriji, Ian je bil prvi do 17 let, Maruša do 15 let, Špela in Maruša kraljujeta v dvojicah v kar treh starostnih kategorijah, vsem naštetim pa se z mesti med prvo deseterico pridružujeta še Gregor in Žiga.