Mirna, 23. 9. 2018: Prvi mladinski turnir v novi sezoni se je odvil na najboljši možen način – Maruša in Špela sta bili finalistki posamezno, nato pa še skupaj zmagali dvojice.

Na prvem letošnjem turnirju do 17 let smo imeli dve predstavnici, vsaka od njiju je imela pred seboj težko nalogo. Maruša je morala upravičiti položaj prve favoritinje, kar je, posebej ob nevarnih mladih dekletih, vedno težek zalogaj. Špela je po drugi strani morala dokazati, da se z dve leti starejšimi tekmicami lahko povsem enakovredno kosa in jih na koncu tudi premaga. In tokrat je obema naloga lepo uspela. Suvereno sta se uvrstili v finale, kjer je v treh setih slavila Maruša.

V dvojicah je bilo zaradi sorazmerno slabe udeležbe zanimivo le finale, kjer so se dekleta prvič pomerile v novih kombinacijah – sestri Pipan sta izzvali Olimpijino dvojico. Za končno zmago naših so bili potrebni trije seti.
Rezultati

Talinn, 7.-16. 9. 2018: Na letošnjem evropskem mladinskem prvenstvu v Estoniji je naš klub imel kar dva predstavnika – Iana in Marušo.

Po vrsti let reprezentančne suše je naš klub znova prispeval dva odločilna reprezentanta na evropskem mladinskem prvenstvu: Ian je na prvenstvo odšel kot naš najboljši mladinec in prvi nosilec (!) v mešanih dvojicah, za Marušo je bilo tekmovanja predvsem pomembna učna izkušnja, saj bo v mladinski kategoriji še dve leti in je tako bila med najmlajšimi.
V ekipnem delu so naši premagali Ciper in zabeležili tesna poraza proti Irski in Avstriji.
Tekme slovencev

V posamičnem delu se je odlično odrezal predvsem Ian, ki se je tako pri moških posamezno kot tudi v mešanih dvojicah uvrstil med 32 najboljših.
Tekme slovencev

Ljubljana, 30. 8. 2018: Badmintonski klub Olimpija vabi k vpisu dečke in deklice od 1. do 5. razreda. Treningi so ob sredah 16:30-17:30 in ob četrtkih 17:30-18:30 v Športni dvorani Krim na Galjevici, začnemo v sredo, 12.9.2018. Dodatne informacije in prijave na info@badminton-olimpija.com ali 041 351 844 (Maja).

rezultati DP U11 in U17

Medvode, 26. 5. 2018: Obdobje državnih prvenstev je doseglo svoj višek v soboto, ko sta bili na sporedu prvenstvi do 11 in do 17 let. Začelo se je z mixi. V kategoriji do 11 let je Tinkara moči združila z Maticem Cerarjem. Uvrstitev v polfinale je bila pričakovana, čeprav na trenutke zelo težka, v polfinalu pa smo bili priča napeti tekmi proti dvojici Škrlj/Litrop. Po razburljivi zmagi v podaljšku prvega seta sta Tinkara in Matic tekmo uspela obrniti v korist v dveh setih. Žal se v finalu zgodba ni ponovila, Tinkara in Matic sta celo tekmo nekoliko zaostajala in priključka nista uspela uloviti.
V mixih do 17 let smo bili žal priča medsebojnemu obračunu v polfinalu, kjer sta po napetih treh setih Gregor in Špela morala priznati premoč nasprotnikov. Maruša in Miha Masten sta v finalu začela zelo dobro in s kontrolirano igro zmagala prvi set. V nadaljevanju sta narekovanje tempa nekoliko preveč prepustila nasprotnikom in na koncu izgubila v napetem tretjem setu.
Sledile so tekme posamezno. Tu se je izkazala predvsem Špela, ki je v četrtfinalni tekmi v napetih in izčrpljujočih treh setih ugnala Tajo Pipan. Za Marušo je bilo tokrat breme favoritinje pretežko, v četrtfinalu se je morala posloviti proti zanjo neugodni nasprotnici Anji Jordan. Špela je proti Nike Brajkovič pokazala lep odpor, a žal (tudi zaradi utrujenosti) prave možnosti za zmago ni bilo videti. Nekaj smole v žrebu je imel Gregor, ki je že v četrtfinalu naletel na edinega nepostavljenega favorita, Miho Mastena. Tekma je bila izenačena, a je v obeh drugih polovicah setov Masten prevzel pobudo in Gregorju se ni uspelo približati podaljšku. Na tekmovanju so nastopili še Andraž, Peter in Sacha, a se niso uspeli prebiti čez skupinski del.
Nazadnje so bile na vrsti še dvojice. Tu smo imeli nekaj smole v žrebu (Špela je že v polfinalu naletela na Marušo, Gregor ni uspel dobiti enakovrednega partnerja), a žreb seveda ni bil pomemben za naši dve glavni orožji - Marušo in Tinkaro. Obe sta bili glavni favoritinji za zmago (Maruša do 17, Tinkara pa do 11 let) in obe sta svojo vlogo tudi upravičili. Pot do zlata seveda nikoli ni lahka in zagotovo je še težje v situacijah, ko bi bila srebrna medalja razočaranje. V obeh finalih smo tako bili priča trem setom, a obakrat tudi končnemu slavju naših. Čestitamo!!!

rezultati DP U15
rezultati DP U19

Maribor, 20. 5. 2018: Po lepih srebrnih predstavah Iana in Maruše na državnem prvenstvu do 19 let (Ian je bil drugi v singlih, Maruša pa kar v vseh treh disciplinah), je Špela prinesla prve zlate medalje v letošnji sezoni. In to kar tri!
Začela je v mešanih dvojicah, kjer sta z Anelom tako polfinale kot tudi finale zmagala v neizmerno napetih treh setih. V odločilnih točkah podaljškov je bila zbranost in sreča tokrat na njuni strani. Nadaljevalo se je s singli, kjer je Špelo po nekaj suverenih zmagah (nekoliko bolj naporno je bilo le v četrtfinalu proti Zoji Novak) čakala njena večna tekmica, Anja Jordan. Po velikem razočaranju na lanskem državnem prvenstvu in precej prepričljivem porazu na marčevskem domačem turnirju je Špela tokrat stvari vzela v svoje roke. Tekmo je z zbrano in taktično pametno igro končala v dveh prepričljivih setih. Čeprav je odigrala še osem tekem, so Špelo čakale še dvojice. Tudi tokrat je bila najbolj napeta tekma proti Anji in Zoji, a Špela in Lina sta finale zopet uspeli obrniti v svojo korist v dveh setih brez podaljškov.

rezultati

Rishon Le zion, 17. 3. 2018: V svojem zadnjem letu nastopanja v mladinski kategoriji se Ian redno udeležuje mednarodnih tekmovanj za mladinsko svetovno lestvico (Junior Circuit). Pri tem je nanizal še nekaj lepih zmag, a tudi porazov, ki so preprečili vidnejšo uvrstitev.
Na turnirju v Izraelu je najprej v treh izenačenih setih klonil proti Špancu Cardoni, nato pa vse svoje moči usmeril v mešane dvojice.
S Petro Polanc sta najprej v izenačeni igri premagala izraelsko-bolgarsko navezo, nato pa suvereno zmagala četrtfinalno tekmo proti Poljakom, kar je Ianu prineslo njegovo prvo uvrstitev na stopničke na turnirjih tega nivoja.
Naslednji izziv Iana čaka še naslednji teden v Grčiji.

rezultati

Ljubljana, 10. 3. 2018: Ponovno smo organizirali turnir do 15 in do 19 let, tokrat tretji po vrsti v letošnji sezoni. Na 15-ki je naš klub zastopala zgolj Špela, ki je pričla po svojo tretjo zaporedno zmago v letošnjem letu. Žal se ni izšlo vse po načrtih - vse do finala Špela ni imela niti ene enakovredne tekmice, nato pa je zaradi prevelike želje v finalu proti Anji Jordan povsem pogorela. Precej podobna je bila tudi zgodba pri dekletih do 19 let: do finala le preproste tekme, nato pa Marušin boj proti veliki nasprotnici Nike Brajkovič. Tudi Maruši na koncu zmaga ni uspela, pa vendar smo bili po tem finalu precej bolj navdušeni - Maruša je po medlem prvem setu zaigrala precej bolje in celo kondicijsko nadigrala Nike, zmanjkalo ji je le nekaj malega športne sreče. Vsekakor se lahko upravičeno veselimo naslednjega dvoboja. Na moškem turnirju do 19 let smo imeli tri zastopnike. Gregor je najprej vzel veselje Trojanšku (ta je po izgubljeni tekmi odšel kar domov), nato pa pognal nekaj strahu v kosti Mastenu, a vseeno moral priznati premoč. Manj smo uživali ob pogledu na Ianovo igro - že v prvem kolu je precej klavrno klonil proti sicer dobro razpoloženemu Lesničarju. Navkljub razočaranju sta fanta nato na strani poražencev jasno pokazala, da tja ne sodita, in končala na končnem 9. in 10. mestu. Naš tretji tekmovalec je bil Jakob, ki je tokrat sploh prvič zaigral na tekmovanju do 19 let. Navdušil je z lepo igro in z napeto zmago proti Nejcu Kuharju. V dvojicah sta nastopili le dekleti. Medtem ko je Maruša tokrat združila moči z Nike in dosegla lepo zmago v najvičji kategoriji, se Špelin dan ni in ni želel polepšati - že v drugo je morala priznati poraz Anji Jordan. Tekmovanje je bilo zaradi velikega števila nastopajolih izjemno intenzivno, tekme so se brez vsakršnega odmora na vseh devetih igriščih vrstile vse do devete ure zvečer.

rezultati
 

Ljubljana, 3. in 4. 2. 2018: Letos smo se po dolgem času lotili organizacije državnega članskega prvenstva, 61. po vrsti. Nastopilo je 7 naših igralcev: Nejc, Žiga, Ian, Gregor, Ana, Maruša in Špela. Po začetnem, precej obupanem porazu Žige in Špele sta precej bolje zaigrala Nejc in Maruša in v dveh tesnih setih izločila dvojico Cerkovnik/Cerkovnik. Lepe možnosti sta imela tudi v nadaljevanju, Nejc je igral odlično, Maruša pa je navkljub nategnjeni hrbtni mišici prikazala požrtvovalno igro. Žal je v tesni tekmi za polfinale proti Mirnčanoma Šemrov/Bajuk zmanjkalo nekaj sreče. Nadaljevali so fantje s singli, kjer je Ian nekoliko pretesno izločil Mikliča, nato pa pričakovano izgubil proti prvemu nosilcu Ivaniču. Podobno Gregor v tekmi proti drugemu nosilcu Krapežu ni dobil priložnosti za kaj več kot nekaj dobrih točk. Tudi Žiga nas žal ni presenetil z zmago proti Jerčinoviču, tako da so bili vsi upi položeni v Nejčevo igro. Ta je najprej v lepi tekmi izločil Domna Laznika, nato pa se spopadel z Martinom Cerkovnikom. Po medli igri v prvem setu je Nejc zaigral precej bolje in imel lepe možnosti za zmago v drugem, a mu je v zaključku seta zmanjkalo predvsem samozavesti. V ženskih singlih je zaigrala le Ana, prikazala lepo igro in vzela set Niki Arih, a ji trenutna pripravljenost ni dovoljevala, da bi na tekmovanju pustila pomembnejši pečat. Zadnja priložnost za medaljo je bila v dvojicah. Potem, ko so se fantje pomerili med seboj, sta zmagovalca, Ian in Klemen Lesničar, precej prepričljivo izgubila proti Bajuku in Šemrovu. Več možnosti je bilo v ženskih dvojicah, kjer je Maruša tokrat zaigrala s Tajo Cerkovnik. Po lepi prvi tekmi sta z odlično igro vzeli prvi set Emi Cizelj in Jerci Bajuk. V nadaljevanju igra ni hotela steči, po izgubljenem drugem setu sta bili zopet bolj konkurenčni v tretjem, a je bilo za zmago žal premalo. Tekmovanje smo tako zaključili s tremi petimi mesti - Maruša v dvojicah in mixu z Nejcem ter Ian v dvojicah. Za kaj več bo potrebno počakati še kako leto.
Novi državni prvaki so postali: MIX: Miha Ivančič/Petra Polanc, MS: Miha Ivanič, ŽS: Kaja Stanković, MD: Mitja Šemrov/Matevž Bajuk, ŽD: Lia in Iza Šalehar.

rezultati (Forza U17)
rezultati (Forza Cup 18)
rezultati (2. turnir U17)

Medvode, 21. 1. 2018, Mirna 27. 1. 2018: Maruša je odlični bron na mednarodnem turnirju Medvode Forza cup potrdila še z zmago na 2. turnirju do 17 let. Še bolje nam gre v mixih, kjer je Maruša na Forzi osvojila zlato, na turnirju do 17 let pa sta bila Olimpijina kar oba finalna para. Na letošnji Forzi je najbolj izstopal Marušin rezultat, saj je prišla na tekmovanje skorajda brez ciljev v singlih in se le komaj izmuznila porazu v prvem kolu. V nadaljevanju je odigrala precej bolj zanesljivo tekmo proti Čehinji Klapalovi in nazadnje v odlični igri v treh setih strla Rusinjo Bychkovo. Po pričakovanjih je odlično zaigrala tudi v svoji paradni disciplini in z Miho Mastenom zasluženo osvojila zlato v mešanih dvojicah. To pa niso bile edine medalje na Forzi - Maruši sta se z bronom pridružili še Tinkara in Špela, Tinkara v singlih do 10 let, Špela pa v dvojicah do 14 let.
Prevlado v kategoriji do 17 let so naši igralci lepo potrdili tudi na Mirni. Maruša je v rahlo okrnjeni zasedbi osvojila tako single kot mixe. V mixu sta svoje znanje lepo prikazala tudi Gregor in Špela in ga potrdila z zasluženo uvrstitvijo v finale. Zelo lepo je zaigral tudi Gregor v singlih, saj je po tesnem porazu proti Ivančiču in zmagi proti Mastenu končal na tretjem mestu. Brez medalje je v singlih ostala le Špela, saj se ji je zmaga proti Zali Žuran izmuznila v podaljšku.

rezultati (liga)

Ljubljana, 6. 1. 2018: Izenačen, a neuspešen začetek v slovenski ligi

Prvi dan slovenske lige je prinesel veliko izjemno izenačen dvobojev. Prav vse tekme so bile končane z rezultatom 3:2, prepričljivega favorita letos ni videti. Ekipa Manpower Olimpija je zaigrala solidno, a žal neuspešno, saj je izgubila dvoboja proti Mirni in proti Braniku. Proti Mirni smo zmagali pri ženskah posamezno in v ženskih dvojicah, proti Braniku pa pri ženskah posamezno in v mixu. Tako so dolžniki ostali predvsem fantje, ki bodo morali nekako nadoknaditi zaostanek na naslednjem dnevu lige.

Ljubljana, 1. 1. 2018: Manpower novi sponzor BK Olimpija

BK Olimpija ima novega ekskluzivnega sponzorja - podjetje Manpower. Podjetje je del ManpowerGroup, ki je vodilno svetovno podjetje na področju zaposlitev in posredovanja dela. Vabljeni k obisku njihove spletne strani, kar je še posebej aktualno, če iščete novo zaposlitev. Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi še uspešneje dosegali visoko zastavljene cilje v letu 2018.


rezultati (U11)

Muta, 21. 10. 2017: Prvi letošnji turnir do 11 let je potekal na Muti. V "daljne kraje" sta se podala dva naša najmlajša - Tinkara Alič in Peter Perme. Tinkara je navkljub dejstvu, da je leto mlajša, v tej kategoriji zanesljiva nosilka, njen veliki cilj je uvrstitev na zmagovalni oder. V skupini je tako zanesljivo zmagala prve štiri tekme, nato pa v podaljšku izgubila proti Kaji Litrop in tako napredovala kot drugo uvrščena. Po lepi zmagi v četrtfinalu, je nato precej prepričljivo izgubila proti drugi Lendavčanki, Ivi Koša. Žal ji ni uspelo tudi v tekmi za tretje mesto, kjer jo je zopet ugnala Kaja Litrop. Kar Tinkari ni uspelo med posameznicami, ji je v dvojicah - skupaj z Anjo Blazina sta prepričljivo premagali štiri nasprotnice in se uvrstili v finale, kjer sta po napetih treh setih morali priznati premoč Lendavčankam. Pri dečkih do 11 let je nastopil Peter Perme, ki je novo sezono začel odlično, v skupini je zmagal kar štiri tekme, žal pa je po napeti igri le za par točk zgrešil tako želeno napredovanje iz skupine. Končna uvrstitev med 12 najboljših je navkljub temu zelo lep uspeh. Solidno je zaigral tudi v dvojicah, kjer je v paru z Juretom Blazino prav tako zasedel tretje mesto v skupini.


rezultati (U13 in U17)

Ljubljana, 7. 10. 2017: Na letošnjem prvem turnirju do 17 let je na Konexu nastopilo kar 7 naših igralcev in prav vsi so lahko zadovoljni s prikazano igro oziroma z rezultati. Najbolj je navdušil Gregor Alič, ki je v dvojicah osvojil svojo prvo zlato medaljo na državni ravni. Tokrat je zaigral z Blažem Smrkoljem in čeprav sta potrebovala nekaj časa za uigravanje in v skupini celo doživela poraz, sta takrat, ko je bilo najpomembneje, zaigrala odlično in zasluženo osvojila lovoriko. Z zlato medaljo v ženskih dvojicah se je Gregorju pridružila Maruša, ki je s Tajo trenutno nesporna kraljica dvojic, saj je pred 14 dnevi zmagala tudi v kategoriji do 19 let. Osvojili smo tudi nekaj nehvaležnih četrtih mest - Gregorju se je tretje mesto posamezno izmuznilo v podaljšku tretjega seta, tudi Špela v dvojicah ni bila tako zelo daleč od medalje. Špela je dosegla lep rezultat tudi v igri posamezno, kjer se ji je polfinale izmuznilo šele v tretjem setu, peto mesto pa je med dve leti starejšimi nasprotnicami seveda odličen uspeh. Na tekmovanju je nastopil tudi naš novi član, Andraž Pečovnik, ki se bo, sodeč po vloženem trudu na treningu, tudi sam v uspehih kmalu pridružil ostalim. V kategoriji do 13 let je pogumno nastopila Tinkara, ki je s svojimi devetimi leti vsekakor bila med najmlajšimi igralkami. Navkljub temu na tekmovanju ni igrala obrobne vloge - v obeh disciplinah se je prebila iz skupine, v singlih je končala med osmerico najboljših, v dvojicah pa je osvojila celo četrto mesto. Uspešno sta sezono otvorila tudi Bor in Maks, Bor je bil prepričljivo tretji v svoji skupini, Maks pa je krstni nastop v tej kategoriji okronal s prav tako uspešnim 4. mestom.


rezultati Člansko DP  

rezultati (DP U11 in U15)  

rezultati (DP U19)  

rezultati (DP U13 in U17)

Povsod, do junija 2017: Letošnja sezona se je za naš klub spet končala z izvrstno bero medalj z državnih prvenstev. Zbrali smo kar 11 medalj in tako vnovič pokazali, da smo majhen klub z vrhunsko kvaliteto dela, ki prav vsakemu igralcu omogoča, da maksimalno izkoristi svoj potencial. Na članskem državnem prvenstvu je po dolgem času nastopil Miha Šepec, trener naših tekmovalcev. Navkljub dejstvu, da mu žreb ni bil ravno naklonjen, je prepričljivo zmagoval tekmo za tekmo. V polfinalu je izločil najboljšega slovenskega mladinca Ivaniča, nato pa se je na začetku finalne tekme poškodoval, s čimer je bilo žal konec upov na državni naslov. Sledila so državna tekmovanja v mladinskih kategorijah. V najmlajši skupini smo imeli več igralcev, a realne možnosti za medaljo je imela tokrat le Tinkara, za ostale čas šele prihaja. Uspelo ji je v mešanih dvojicah, kjer je z Medvodčanom Cerarjem osvojila bron. V kategoriji do 13 let smo največ pričakovali od Špele, ki je letos prepričljivo kraljevala v tej starostni skupini. Svojo premoč je potrdila v dvojicah z Lino, žal pa ji ni uspelo pri posameznicah. Tehnična premoč ji tokrat ni pomagala, v pretirano napeti igri je po razburljivi igri morala priznati zmago nasprotnici. Podobno se je v kategoriji do 15 let godilo Maruši. Tudi ona je v tekmovanje vstopala kot favoritka, a na koncu zlato odnesla le v ženskih dvojicah, medtem ko so jo v finalu posameznic izdali živci. Medalje v vseh treh disciplinah so seveda odličen dosežek, a upoštevajoč Marušine zmožnosti je eno samo zlato vseeno pustilo grenak priokus. V kategoriji do 17 let zaradi poškodbe ni nastopil Ian, sicer letošnji zmagovalec v tej kategoriji. Tako sta medalje napadala le Maruša in Gregor, dve srebrni medalji sta za Marušo kar lep uspeh, pri tem je navdušila predvsem z dobro igro v mešanih dvojicah. V kategoriji do 19 let so letos za barve Olimpije nastopali le mlajši igralci, zato je ena bronasta medalja pričakovan in zadovoljiv uspeh. Ob vseh medaljah z državnih prvenstev je potrebno izpostaviti tudi zmage v skupnem seštevku sezone, saj prav ta predstavlja kontinuirano dobre predstave naših igralcev: Nejc je osvojil 3. mesto med posamezniki v članski kategoriji, Ian je bil prvi do 17 let, Maruša do 15 let, Špela in Maruša kraljujeta v dvojicah v kar treh starostnih kategorijah, vsem naštetim pa se z mesti med prvo deseterico pridružujeta še Gregor in Žiga.